Despre mine

Fotografia mea
Mă numesc Cristina şi am 31 de ani. Sunt o persoană simpatică, binevoitoare şi iubesc foarte mult să lucrez cu copiii.

miercuri, 5 iunie 2024

Studiu de caz - Încălzirea înainte de antrenament este foarte importantă

 Încălzirea - nu pierde timpul cu stretching

Pinterest

 Încălzirea înainte de antrenamente este extrem de importantă, atat pentru a evita accidentările cât şi pentru a performa la nivel maxim.

 Dacă dorim să oferim o temă de cercetare modernă elevilor de clasa a IV a, foloseşte acest studiu de caz, deoarece elevii vor descoperi importanța încălzirii pre-antrenament, examinând în detaliu efectele acesteia asupra corpului uman și performanțelor sportive.

Tema studiului de caz: Cât este de importantă încălzirea organismului înainte de antrenament?

Articol:
"Când vrei să faci un antrenament, este bine să te încălzeşti într-o manieră care îţi va predispune atât muşchii cât şi sistemul nervos central la performanţe maxime.
Câteva noi studii în acest domeniu arată de ce şi cum să te încălzeşti. O încălzire generală promovează activarea sistemului simpatic al inimii, îmbunătăteşte fluxul de sânge şi creşte temperatura muşchilor - toti factori care vor ajuta performanţa fizică. Încălzirile mai specifice sunt gândite să activeze muşchii care limitează performanţele într-o anumită disciplină sportivă prin stimularea sistemului nervos. Astfel se reduc riscurile de accidentare şi corpul este pregatit pentru a produce putere şi forţă. 

Niciuna din aceste încălziri, generale sau specifice, nu include stretching pasiv, pentru că acesta reduce impulsul neuronal dat muşchilor, în special în unitaţilor motorii de tip II. 
Un nou studiu arată că efectele negative ale stretchingului asupra performanţelor fizice sunt mari. Ciclişti antrenaţi au avut o descreştere semnificativă de 26% a timpului până la epuizare şi eficienţă redusă la exerciţiile fizice după 30 de minute de stretching. Asta înseamnă că stretchingul scade performanţele nu numai în privinţa forţei şi puterii dar şi a anduranţei." (Incalzirea - nu pierde timpul cu stretching - www.steroizi.ro)

1) Stretchingul scade performanţele fizice?

2) Ce fel de încălzire creşte temperatura muşchilor şi îmbunătăţeşte fluxul de sânge?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Exerciţii de călire într-un mod mai inovativ - Poveste AI

  Young women exercising Vector Art at Vecteezy Poveste generată de AI